Over de auteurs

Murat Isik

Murat Isik (Izmir, 1977) debuteerde in april 2012 met de roman Verloren grond (een familiegeschiedenis die zich in Turkije afspeelt) waarvoor hij De Lezersprijs De Morgen ontving en genomineerd werd voor De Bronzen Uil. De Volkskrant noemde het ‘een bedwelmend mooi familieverhaal.’ In 2007 won Isik de verhalenwedstrijd van de Juni Kunstmaand, in 2011 ontving hij de El Hizjra Literatuurprijs. Hij is columnist voor Joop en werkzaam als jurist. Zijn twee volgende romans verschijnen eveneens bij uitgeverij Anthos.

‘De schreeuw veranderde mijn vader voor altijd in een breekbare man.’
Verloren grond – muratisik.nl

 

Deniz Kuypers

Deniz Kuypers (Hengelo, 1981) studeerde Engelse letterkunde aan de UvA en verhuisde in 2002 naar de Verenigde Staten. Hij werkte daar als leraar, vertaler en muziekjournalist. Hij schrijft al jaren korte verhalen en bracht daarnaast twee muziekalbums uit onder de naam Birdheart. Kuypers woont in San Francisco. Dagen zonder Dulci (Ambo|Anthos) is zijn debuutroman.

‘Mijn zus verdween in de winter, het seizoen dat voor verdwijningen bestemd lijkt te zijn.’
Dagen zonder Dulci – denizkuypers.com

 

Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer (1983, pseudoniem) werkte als redacteur bij een grote uitgeverij, tot ze een burn-out kreeg. Over de periode die ze daaropvolgend op de psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (paaz) doorbracht, schreef ze de psychiatrische roman PAAZ (The House of Books), die door Wim Brands in VPRO Boeken als Voskuil-achtig geprezen werd. In het najaar van 2013 verschijnt haar tweede roman.

‘Op het eerste gezicht is de afdeling Psychiatrie niet anders dan de andere afdelingen van het ziekenhuis: je komt er met een probleem binnen en je gaat er al dan niet genezen weer weg.’
PAAZ – myrthevdmeer.nl

 

Dennis Rijnvis

Dennis Rijnvis is freelance journalist voor o.a. Nu.nl, Quest en de Volkskrant. Zijn thriller Savelsbos verschijnt in het voorjaar van 2013 bij uitgeverij Cargo (Bezige Bij). Ook zijn tweede boek zal bij Cargo worden uitgegeven. Met zijn verhaal ‘De verdwijning van Meneer Lucasie’ won hij in 2009 de eerste prijs van de verhalenwedstrijd in het Belgisch tijdschrift De Brakke Hond. Over het verhaal werd op de website van De Brakke Hond gezegd: ‘Het verhaal durft hoog en literair in te zetten en komt er ook mee weg.’

‘Als Juul is vermoord, zoals iedereen denkt, liep haar moordenaar tien jaar geleden over dit grindpad, dat sinds haar verdwijning duizenden keren door andere voetgangers is omgewoeld en ontelbare voetafdrukken heeft gedragen.’
Savelsbos – dennisrijnvis.nl

 

Wytske Versteeg

Wytske Versteeg (1983) studeerde in 2005 cum laude af in de politicologie, en werkt momenteel aan een promotieonderzoek op het gebied van wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Twente. In het voorjaar van 2012 verscheen haar zeer goed ontvangen romandebuut De wezenlozen bij uitgeverij Prometheus.

‘Ik heb mijn zus vermoord, het was een ongeluk.’
De wezenlozen – wytskeversteeg.nl

 

Peter Zantingh

Peter Zantingh (1983) is webredacteur voor NRC Handelsblad en nrc.next. Hij beheert een veelgelezen blog, zanti.nl. Een uur en achttien minuten (Arbeiderspers) is zijn debuutroman, een debuut waar twaalf uitgeverijen in Nederland om streden.

‘Het station heeft een kleine kiosk.’
Een uur en achttien minuten – zanti.nl

 

Deel dit bericht